Är du spänd, har dålig sömn eller har ont i magen?

Förutom att jag har sjukdomen alkoholism så har jag under stora delar av mitt liv har jag haft olika åkommor som försämrade min livskvalité. Det rörde sig bl.a. om spända muskler, ont i magen och ångest. En av de saker jag fick lära om var att att andas rätt och det tog lite tid. En del tycker att det låter knäppt eftersom de säger, “jag lever, alltså andas jag”. Och ja, det stämmer – till viss del. I vår vardag utsätts vi för både yttre och inre stress. En konsekvens av detta är att vår andning hoppar upp i bröstet. Detta sker utan att vi märker det och först när vi klagar över spänningar i axlar, nacke och korsryggen och får spänningshuvudvärk reagerar vi. Då kan det ta lite tid att komma tillbaka till att vara avslappnad och sova bra.

Om du inte andas rätt saboteras kroppens naturliga förmåga att reglera stress och vila. Jag har fått träna upp detta eftersom min andning inte alls fungerade bra. Den störde min sömn, jag var stel, hade ofta huvudvärk och magproblem.  

Orsakerna till stress och obalans kan vara många; ett jobb du vantrivs på, en relation som är krävande, perioder av oro och negativa tankar om dig själv och andra. Du kanske ältar samma tankar om och om igen: din vikt, dina kollegor, dina relationer. Du börjar irritera dig på andra och lägger tid på att spela upp konflikter/diskussioner för ditt inre istället för att ta tag i dem på riktigt. Du skjuter upp det du vill och prioriterar andra före dig själv. Då drabbas andningen men kanske du upptäcker det inte förrän du har för ont och mår för dåligt. Du vill rädda situationen med en quick-fix; en weekendresa för att rädda relationen, ett nytt träningsprogram, en diet eller mer alkohol eftersom du intalar dig själv att det är då du kan slappna av.

Det behöver inte vara fel att göra dessa saker men för att du ska trivas med ditt liv och må bra på sikt behöver du föra in lugn och närvaro i din vardag. Din livssituation måste vara hållbar över tid. 

En bestående förändring som få dig att känna dig fri behöver komma inifrån. Från din själ. Det som är du – utifrån din vision och hur du vill leva ditt liv. Och ett första steg kan vara att du börjar andas rätt igen. 

Du föds med ett skrik och ditt liv avslutas med ett sista andetag. 

Hedra dig själv, ditt liv och din existens med att stanna upp. Andas. Fråga dig själv vad du vill och vad du behöver. Innerst inne.

Eller är du redo för en livsstilsförändring på allvar och vill börja med nåt enkelt nu med en gång? Då kan du börja med denna konkreta livstsilsanalys, klicka här så kan du läsa mer om dess innehåll. Den kostar bara 595kr och du kan börja göra den precis när du vill. Du får tillgång till den på en gång och du har den för alltid!

Vet du redan att du behöver mera stöd är du välkommen till “Livsstilsförändring – VIP” som är ett 12-veckorsprogram för dig som är trött på att vara energilös, trött på ett immunförsvar som sviker och trött på att inte må som du vill må. Du förtjänar att må bra; det gör vi alla. Häng med! Boka gärna in ett kostnadsfritt prova-på-samtal genom att klicka här. Så kan du få veta mera vad programmet innehåller.

En VIP – klient säger såhär om programmet, klicka här så får du veta mer.

Kom ihåg att du alltid är 100% värdefull även de dagar det inte känns så <3

Varma hälsningar

Nina Berg, din guide till ett nyktert liv du älskar att leva.

Här föreläser jag innan Pandemins framfart.