Att våga leva utan att bedöva sig.Till dig som kämpar med att vara nykter, till dig som har oro och ångest. Gråt ut, känn dina känslor, sätt ord på dina känslor. Kom ihåg att andas. Andas in genom näsan, ut genom munnen. Gå en promenad. Skrik i en kudde. Ut med känslorna. Men ge inte upp.

Det kanske inte känns så just nu men det kommer gå över. Allt går över. I nuet är det som det är. Men detta är ditt liv.

Ditt liv är en gåva. Jag vet. Så sjukt provocerande när folk säger så när livet känns piss. Jag ville strypa folk som sa så när jag höll på att gå under av ångest.

Men att ta återfall, att tänka elaka saker om andra eller om dig själv hjälper inte någon. Du faller bara djupare in i destruktiviteten. Livet är smärtsamt ibland. För alla. Att leva innebär att våga vara den du är. Att gå vilse är så lätt. Jag gick fullständigt vilse i missbruk, ångest och självhat. Det går att bryta livsmönster och må bra igen. Det är kanske inte lätt men det är heller inte lättare att vara kvar i att dricka fast du inte mår bra av det. Att ha ångest. Leva med skam och skuld så du inte kan säga nej och inte vågar prioritera dig själv. Du behöver inte ha det så. Det går att förändra sitt liv ÄVEN om det känns som det inte går. Jag lovar dig.

Gråt dina tårar. 
Känn dina känslor. Då kommer du närmare dig själv och då kan du sätta gränser för vad du vill med ditt liv.
Det är livet att vara just den du är.
I sommar har jag min 17: e nyktra och drogfria sommar. Det går att känna frihet, glädje och känna mer liv i livet.

Så ge inte upp! Börja gå framåt till det du vill ha mer av❤️

KRAM,
Nina Berg din guide i ett nyktert liv du älskar att leva.
En länk till hur jag kan hjälpa dig: https://www.ninaberg.se/

PS.Bilden är två av alla ord om boken ”Låt fasaden rämna” som jag gav ut 2019. Här är en länk där du kan läsa baksidan av boken och köpa ett signerat ex: https://www.ninaberg.se/webbshop/

Några ord om boken jag gav ut 2019, Låt fasaden rämna, varsågod en länk där du kan läsa mer: https://www.ninaberg.se/webbshop/