Välkommen! Så glad jag är att du har hittat hit! Jag heter Nina Berg och jag driver ”en spark i röven academy”. Företaget startade jag för att jag såg ett stort behov av hälsofrämjande ledarskap nämligen neurobaserat ledarskap. 


Varför neurovetenskap? Jo, för alla har en hjärna och ett nervsystem. Med avstamp i neurovetenskapen som är grundvetenskapen om hjärnan och nervsystemet med konkreta metoder kan vi utvecklas framåt, hållbart och långsiktigt. Det finns så många saker vi kan göra för att stärka upp människor mentalt och fysiskt.  


Förutom en akademisk examen och ledarskap och organisation, certifierad ICF och certifierad neurobaserad mental tränare så har jag genomfört omfattande förändringar i mitt eget liv.  


1996 var ett av de mörkaste och svartaste åren i mitt liv. Jag drack mig medvetslös, tog amfetamin och missbrukade tabletter på mina barnlösa helger. Jag har en dotter som i skrivande stund är 32 år. 

På vardagarna de sista åren i mitt missbruk läste jag upp mina betyg på en folkhögskola, bakade pannkakor med min dotter och sjöng i kör. Men inom mig var det ett krig av ömsom självhat och ömsom ett självförtroende som gjorde att jag valde att blir ordförande i folkhögskolans elevkår bara för att jag skulle vinna. Jag höll upp en fasad som bidrog till att jag bet i hop för att ingen skulle se hur jag mådde. Ensam på kvällarna när min dotter sov så antingen grät jag för jag inte hade någon att prata med eller så tog jag citodon och somnade i soffan. 

Det var en fruktansvärd tid. Jag hade ångest, dåligt samvete och tänkte att jag hatade mig själv och sa till mig själv att jag var ful, fet och tjock. Varje dag. Allt detta påverkade givetvis både mig själv, min dotter och människor runtomkring mig väldigt negativt. Jag skämdes så mycket över mig själv.  Idag har jag 17 års nykterhet, fri från kronisk värk, fri från migränliknande huvudvärk som jag hade 5 dagar/veckan under massor av år och jag har mitt livs första sunda kärleksrelation med en smålänning och vi bor i centrala Malmö. 

Mitt liv är inte perfekt, det handlar inte om det. Det handlar om att leva livet på livets villkor och jag älskar mig och mitt liv. 

Så, hur lyckades jag vända livet? 

Det finns en kort version men den är så otroligt förenklad och jag vill varken förenkla eller göra den värre. Precis som orden sa jag framför min pappas kista när han dog av alkoholism endast 52 år gammal. Jag ville minnas honom som den varma fina pappa han var men heller inte förneka all rädsla och oro han spritt i familjen med sitt missbruk. 

Att ta mig ur mitt eget ett missbruk, blir fri från ångestattacker och blir fri från en migränliknande huvudvärk som jag hade från 8 års ålder tills jag var ungefär 45 utan medicin eller behandling är givetvis inget jag gjorde i en handvänding. 

All hjälp jag inte fick från sjukvården har lett hit där jag är idag. En dag i taget, ett steg i taget. Det har absolut inte varit lätt men det är och har varit så värt det. Jag skulle aldrig vilja byta ut mina erfarenheter inte ens de som är de allra mörkaste. För mina erfarenheter har tagit mig hit. Min livsresa har gett mig en inre styrka och en kapacitet som jag är så otroligt stolt över. Och tacksam. Jag är så otroligt tacksam över livet. 

Att jag starta eget 2019 och skrev min bok ”Låt fasaden rämna- ingen ska vara ensam” om min resa ur alkoholism och psykisk ohälsa är för att jag vill ge nya perspektiv på hur man kan ta sig ur och bryta sig loss och skapa sig ett nytt liv, om man vill.

Jag har ett stort motstånd att anpassa mig till normen det bara är för att ”så ska man göra” för att alla andra gör det. 

Tänk om det alla andra gör inte fungerar? 

Därför är inkludering, likabehandling, jämställdhet och jämlikhet otroligt viktigt för mig. Därför hjälper jag ambitiösa ledare och entreprenörer som vill ha mer ut av livet. Inspirera och leda i förändring med basen i hjärnan och nervsystemet är det nya moderna hälsofrämjande ledarskapet. 

Frihet och att vara genuin är min viktigaste värderingar. Från att ha levt i mitt eget känslomässiga fängelse så är jag fri att leva mitt liv som jag vill. I med och motgångar.

Du är alltid varmt välkommen att hör av dig genom att maila mig på nina@ninaberg.se eller om du vill ha en kostnadsfri konsultation och det bokar du om du KLICKAR HÄR.


Om du mailar mig kan du få en gratis pdf om grunden i neurobaserat ledarskap och hjärnhälsa. Och från och med den 1/2 – 24 kan du få ett gratis webinar som är en introduktion till neurobserat ledarsap, hör av dig!

 

Varma hälsningar,

Nina 

0763 – 22 65 58