Vad påverkar din hälsa?

I förra veckan frågade jag de som prenumererar på nyhetsbrevet från en spark i röven academy vad hälsa är för dem. Någon svarade att äta rätt, någon att träna och någon sa att inte stressa. Någon blev trött på mina nyhetsbrev och orkade inte läsa mina sanningar.

Inte för att jag sitter inne på några sanningar eller ens skulle utrycka mig så men jag gissar att det som människor ibland blir provocerade av när det gäller mina inlägg på sociala medier eller i mina nyhetsbrev är det att jag skriver ofta om eget ansvar. Ja, jag tycker eget ansvar är något fint och något bra. Det betyder inte att det som händer mig eller dig alltid är mitt eller ditt fel. Däremot har jag ansvar för min del och du för din.

Så vad skulle du vilja göra för att skaffa dig nya vanor eller bara ha lite mera energi? Eller sova lite bättre? Eller i alla fall ta en promenad på lunchen?

Ibland kan livet vara så pressat och fullt att man inte ens vet var man ska börja. Det kan kännas omöjligt och för svårt. Då kan det vara lättare att göra inget och tänka att alla andra är ju stressade och har ont i magen.

Men för att bena upp det litegrann. Vi människor har en hjärna, ett nervsystem och vi har biokemiska processer som vi påverkar genom vårt liv och leverne. Detta är områden du kan lära dig mer om för att må bättre. Men varför ska du göra det? Som om du inte redan hade fullt upp?! Är jag inte klok. Det är november och alla är trötta! Det är här som folk blir trötta på mig 😀

Jag vet att vardagen är full av jobb, matlagning och annat vardsgspyssel. När nyheterna dessutom mal på om el-priser, krig och dålig ekonomi är det inte konstigt att så många som inte mår bra. Hjärnan och nervsystemet blir som överhettat. Och vi har precis tagit oss ur pandemin och så kommer en ekonomisk kris.

Jag fattar att det är tung. Så kommer det någon hurtbulle som jag och säger att du har eget ansvar.

Det är okej att tycka att det är jobbigt. Du är verkligen inte ensam.

Så, jag har satt ihop ett webinar där du på ett enkelt och konkret sätt får reda på varför det kan vara svårt att få till nya vanor.

Du kommer att få mera kunskap i hur hjärnan hänger i hop med nervsystemet. Hur kan du hantera jobbiga känslor (jobbiga människor!) så inte oro och ångest tar över? Ilskan vad ska du göra med den? Eller är du mera låg och ledsen. Både ock? Plus att du får redan på vad den stora skillnaden är mellan att sluta dricka alkohol, börja leva nyktert jämfört med att ex börja träna? Vana som vana eller? Vad är farlig stress? Hur ska du veta var du ska börja för att må bättre?

Det går att förändra sitt liv. Jag är själv nykter alkoholist sedan 16 år, jag har varit rökare och ja, jag har gjort en massa skit. Plus att jag har haft 30 års kronisk värk. Det har inte varit en räkmacka att ta mig hit. Men vad hade livet varit om jag inte tagit mitt första steg?

Om vi människor inte utvecklas så avvecklas vi. Och allt vi gör påverkar vår hälsa. Och som den hurbulle jag är så är detta en möjlighet för dig att ta ditt första steg. Det räcker med ett litet steg.

Ett steg kan vara att anmäl dig till det här helt kostnadsfria webinaret den 24/11, kl.19.00 så har du tagit ett steg att lära dig något nytt om kroppen, hur du kan skaffa dig nya vanor, reducera stress och är du trött på dina alkoholvanor eller har du andra vanor som känns pinsamma. Då är det här webinaret för dig, här är en länk, varsågod: https://ninaberg.newzenler.com/webinar/vbx4jexb/register 

Har du frågor till mig är du varmt välkommen att maila mig på nina@www.ninaberg.se

Vänligen,

Nina B.